Begeleiding Werkplaatsen Schouders Eronder

Overal in Nederland zijn gemeenten, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en bedrijven bezig met schuldhulpverlening. Maar hoe zorg je dat de lokale samenwerking effectief verloopt zodat mensen die in schulden zitten of dreigen te komen, eerder en beter geholpen worden? Dat is waar de werkplaatsen van het programma Schouders Eronder over gaan. Ik begeleid samen met collega’s meerdere werkplaatsen, bijvoorbeeld over ondernemers en schulden. Mijn rol is vooral om het proces te bewaken en tot duidelijke afspraken en slimme acties te komen.

Vernieuwing vrijwilligersbeleid bij Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds merkte dat de vraag van de gasten in hun huizen verandert, én dat vrijwilligers zich op andere manieren willen inzetten dan wat er nu mogelijk is. Aan de hand van de methodiek van de vrijwilligersreis en met een breed samengestelde werkgroep hebben we een actueel vrijwilligersbeleid ontwikkeld. Ook zijn gelijk een aantal pilots benoemd om nieuwe vrijwilligers voor nieuw taken te werven.

Vrijwilligersbeleid en Waarderend Werken bij Scouting Nederland

Scouting Nederland denkt als geen ander na over de ontwikkeling van (jonge) mensen. Dat doen ze vanuit de grondhouding dat iedereen ertoe doet en iets kan doen. Hoe je dat vertaalt naar de inzet van vrijwilligers, daarover denk ik mee en begeleid sessies om tot passend vrijwilligersbeleid te komen. Ook ontwikkel en geef ik trainingen waarin waarderend werken centraal staat.