Advies en Procesbegeleiding

Ik adviseer, begeleid en coach vrijwilligersorganisaties, zorg- en welzijnsinstellingen, culturele instellingen, fondsen en gemeenten met name op de volgende thema’s:

  • Strategische ontwikkeling en innovatie
  • Vrijwilligersbeleid- en management
  • Versterken van (lokaal) samenspel
  • Waarderend veranderen
  • Ondernemend en impactgericht werken

Ik heb onder andere opdrachten gedaan voor Scouting Nederland, het Ronald McDonald Kinderfonds, het Nederlandse Rode Kruis, IVN, het Kansfonds, de PvdA, Staatsbosbeheer, de Cultuurankers in Den Haag, de gemeenten Westervoort, Roosendaal, Den Haag, Soest en Etten-Leur, zorginstellingen zoals ’s Heeren Loo, Land van Horne en Mee Drenthe, en tientallen vrijwilligers-, welzijns- en patiëntenorganisaties. Speciale aandacht heb ik voor Steunpunten Vrijwilligerswerk en Mantelzorg: die ken ik van haver tot gort.

Bijzondere vermelding verdienen het programma Samen Ouder Worden, een vierjarig landelijk initiatief van de vereniging NOV om vrijwilligerswerk voor en door ouderen te versterken. In dit programma ben ik coach, onderzoeker, ontwikkelaar en trainer. En het programma Schouders Eronder, een landelijk samenwerkingsverband onder leiding van Divosa, met als doel de lokale samenwerking rond schuldhulpverlening versterken en professionaliseren. In dit programma opereer ik als procesbegeleider van meerdere lokale en regionale werkplaatsen.

Voorbeelden van Advies en Procesbegeleiding

Samen op reis?

Vind je het interessant wat ik te bieden heb en wil je weten of ik je organisatie kan helpen de volgende stap te maken, neem dan contact met me op.

Voor mijn tarieven in 2023, klik hier: tarieven NTA 2023

Willem-Jan de Gast