Advies en Procesbegeleiding

Ik adviseer, begeleid en coach vrijwilligersorganisaties, zorg- en welzijnsinstellingen, culturele instellingen, fondsen en gemeenten met name op de volgende thema’s:

  • Strategische ontwikkeling en innovatie
  • Vrijwilligersbeleid- en management
  • Versterken van (lokaal) samenspel
  • Waarderend veranderen
  • Ondernemend en impactgericht werken

Ik heb onder andere opdrachten gedaan voor Divosa, Scouting Nederland, het Ronald McDonald Kinderfonds, het Nederlandse Rode Kruis, IVN, het Kansfonds, het Oranje Fonds, Staatsbosbeheer, de Cultuurankers in Den Haag en de Kracht van Rijswijk, de gemeenten Westervoort, Roosendaal en Den Haag, zorginstellingen zoals ’s Heeren Loo, Land van Horne en Mee Drenthe, en tientallen vrijwilligers-, welzijns- en patiëntenorganisaties. Speciale aandacht heb ik voor Steunpunten Vrijwilligerswerk en Mantelzorg: die ken ik van haver tot gort.

Bijzondere vermelding verdient het programma Samen Ouder Worden, een vierjarig landelijk initiatief van de vereniging NOV om vrijwilligerswerk door, met en voor ouderen te versterken. In dit programma ben ik coach, onderzoeker, ontwikkelaar en trainer. En vanaf 2024 ga ik binnen het programma Meer en Anders Vrijwilligen aan de slag als trekker van de actielijn Vakdeskundigheid in het organiseren van vrijwilligers.

Voorbeelden van Advies en Procesbegeleiding

Samen op reis?

Vind je het interessant wat ik te bieden heb en wil je weten of ik je organisatie kan helpen de volgende stap te maken, neem dan contact met me op.

Voor mijn tarieven in 2024, klik hier: tarieven NTA 2024

Willem-Jan de Gast